Przepis i sposób przygotowania na: Deser z kaszką kuskus i musem czekoladowym
Zimną kremówkę mocno ubijamy i mieszamy ją razem z przestudzoną kaszą.
Próbujemy. Jeśli jest za mało słodkie, wtedy dosładzamy cukrem pudrem.
Rozkładamy porcjami do szklaneczek / pucharków.
Na wierzch wykładamy po łyżeczce dżemu.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (umieszczając pojemniczek z połamaną czekoladą nad garnkiem z gotującą się wodą). Delikatnie studzimy.
Żółtko ucieramy mikserem z cukrem na jasną, gładką masę. Wlewamy czekoladę, dokładnie łączymy.Wsypujemy kakao i ponownie mieszamy.
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno i dodajemy do masy czekoladowej.
Mus czekoladowy nakładamy do szklaneczek i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Smacznego :-)