Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z proszkiem, cukrem, solą i siekamy nożem z margaryną.
Dodajemy żółtka i krótko wyrabiamy.
Wykładamy spód i boki formy do pieczenia, podpiekamy 20 minut w temp 180st.



Truskawki myjemy, odsączamy, usuwamy ogonki.
Białka ubijamy mocno ze szczyptą soli, dodając pod koniec ubijania stopniowo cukier.

Podpieczony spód posypujemy bułką tartą, układamy truskawki i wykładamy pianę.

Wstawiamy ponownie do piekarnika. Pieczemy 20 minut w temp 175 stopni, a następnie 10 w temp 125st .
Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    ależ zjadłabym teraz takiego ciasta :)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Robię podobny,jest pyszny.
  • 4
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobry
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobry
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    dodaje do ksiazki, swietne
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    Coś pysznego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !