Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowe cake pops
Dodajemy do nich masło i roztopioną czekoladę (zostawiamy łyżeczkę do przyczepienia rurek), ucieramy do połączenia składników po czym wlewamy sok pomarańczowy.
Zagniatamy masę w jedną całość i formujemy z niej kuleczki o średnicy mniej więcej 2 cm.
Końcówki wykałaczek lub rurek moczymy w roztopionej czekoladzie i wciskamy je w kuleczki.
Tak przygotowane cake pops wkładamy do lodówki na jakieś 20 minut aby po schłodzeniu były bardziej zwarte.
Białą czekoladę dzielimy na 2 części i roztapiamy je w kąpieli wodnej.
Do jednej z nich dodajemy czerwony barwnik spożywczy i dokładnie mieszamy.
Za pomocą silikonowego pędzelka smarujemy kuleczki, górną część białą czekoladą a dolną część czerwoną.
Odstawiamy do zastygnięcia ( ja wciskałam je w gąbkę do układania kwiatów;] ).
Smacznego :)