Sposób przygotowania

Duże plastry mięsa nacieramy roztartym ze solą czosnkiem. Oprószamy pieprzem i odstawiamy.

Do mięsa mielonego dodać bułkę, 1/4 pokrojonej drobno cebuli, 2-3 łyżki wody i wbić jajko. Doprawić do smaku i zarobić mięsną masę. Ogórki najlepiej małe przekroić na połowy. Paprykę pokroić na 6 słupków. Masę mięsną podzielić na 6 części.

Na plastrach mięsa położyć masę mięsną, kawałek ogórka, słupek papryki. Zawinąć zrazika.

Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki. Dodać resztę pokrojonej cebuli. Zalać wodą, dodać kostkę mięsną i dusić do miękkości. Na koniec duszenia zrazy oprószyć mąką i wymieszać. Jeśli potrzeba podlać wodą.
Doprawić do smaku.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !