Sposób przygotowania

Cebulę i pora pokroić w półplasterki, poddusić na oliwie. Resztę warzyw pokroić w wąskie paski,( ja tym razem starłam na tarce, bo wtedy mam pewnosć,. że moje dziecko je zje) zalać 2 litrami wody i zagotować.Dodać 2-3 kostki rosołowe jarzynowe
Boczniaki pokroić w paseczki. Do garnka z warzywami dodać boczniaki, podduszone cebule i pory,
gotować, aż grzyby będą miękkie. Doprawić do smaku solą, pieprzem.Można dodać takie przyprawy jak przy flakach mięsnych, sporo wsypałam słodkiej papryki i szczyptę gałki muszkatołowej , imbiru, majeranek itp.
Na koniec posypać zupę posiekaną natką.
Można również z 1 łyżki mąki i masła zrobić zasmażkę i dodać, aby zagęścić zupę

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciekawy pomysł na boczniaki
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    Tak, warto spróbować, są pyszne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    niezłe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !