Sposób przygotowania

Filety myjemy i oczyszczamy. Ostrym nożem siekamy na małe kawałeczki (mięso można też zmielić), przekładamy do miski i mieszamy z solą, pieprzem, żółtkiem i łyżką tartej bułki. Kotleciki pieczemy na tacce aluminiowej na grillu, aż się ładnie zarumienią. Paprykę kroimy w paski i również grillujemy.

W miseczce mieszamy 2 łyżki octu, 2 łyżki oliwy, łyżkę soku z cytryny, czosnek przeciśnięty przez praskę i szczyptę pieprzu, wrzucamy sałatę i mieszamy.

Pod koniec pieczenia mięsa na ruszt wrzucamy przekrojone bułki.

Kiedy wszystkie składniki będą gotowe układamy je na kanapce razem z pokrojonymi pomidorami i cebulą. Składamy i zajadamy :-)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    apetyczny:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    wspaniałą taka kanapka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !