Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Canelloni z mięsem

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

natka
pęczek
bazylia
pęczek
Sklep Prymat
trybula
pęczek
drób pieczony
30 dag
oliwa
3 łyżki
pomidory
50 dag
masło
2 łyżki
jajko
1 szt
czosnek
1 ząbek
Gałka muszkatołowa cała Prymat
szczypta
Sklep Prymat
wino białe wytrawne
1/2 szkl
cebula
2 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
ser gouda
15 dag
cannelloni
12 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Canelloni z mięsem

Mięso zemleć, wbić jajko, doprawić solą i gałką muszkatołową. Zieleninę zmiksować z połową oliwy. Pomidory sparzyć, obrać, pokrojone włożyć na rozgrzaną na patelni resztę oliwy. Przesmażyć z dodatkiem drobno posiekanej cebuli. Cannelloni wrzucić do osolonego wrzątku i obgotować. Odcedzić, napełnić każdą rurkę farszem. Układać warstwami w wysmarowanej masłem formie, przekładając masą z ziół i posypując solą i posiekanym czosnkiem. Na wierzchu polać sosem pomidorowym i rozłożyć plasterki sera. Piec ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak