Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierogi nadziewane kapustą i serem

5.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna
2 szklanki
woda letnia
1 szklanka
jajko
1 sztuka
kapusta kiszona
1/2 kg
ser biały
25 dag
cebula biała
1 sztuka
olej
2 szklanki
sól do smaku
2 szczypty
Sklep Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi nadziewane kapustą i serem

Na stolnicę wysypujemy mąkę którą łączymy z solą.Przesiewamy. Na sam środek wylewamy wodę, wbijamy jajko. Mieszamy i szybko ugniatamy ciasto. Ugotowaną kapustę mieszamy w maszynce do mięsa. Cebulę szklimy na patelni. Kapustę łączymy z serem, cebulą oraz solą i pieprzem. Mieszamy. Rozwałkowujemy ciasto. Szklanką wykrawamy krążki, na środek każdego kładziemy po łyżeczce farszu i składamy na pół łącząc palcami brzegi.Gotujemy w lekko osolonej wodzie aż wypłyną na wierzch.
Ugotowane pierogi odsmażamy na rumiano na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakosz1988 19.07.2012 12:57
W składnikach doszło do pomyłki: należy dodać 0.5 szklanki oleju
Agnieszka91 06.06.2012 12:56
super
paulisia_elk 06.06.2012 12:08
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak