Sposób przygotowania

Na stolnicę wysypujemy mąkę którą łączymy z solą.Przesiewamy. Na sam środek wylewamy wodę, wbijamy jajko. Mieszamy i szybko ugniatamy ciasto. Ugotowaną kapustę mieszamy w maszynce do mięsa. Cebulę szklimy na patelni. Kapustę łączymy z serem, cebulą oraz solą i pieprzem. Mieszamy. Rozwałkowujemy ciasto. Szklanką wykrawamy krążki, na środek każdego kładziemy po łyżeczce farszu i składamy na pół łącząc palcami brzegi.Gotujemy w lekko osolonej wodzie aż wypłyną na wierzch.
Ugotowane pierogi odsmażamy na rumiano na patelni.

Komentarze

  • -1
    original
    Opublikowano

    paulisia_elk

    pycha
  • -1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    smakosz1988

    W składnikach doszło do pomyłki: należy dodać 0.5 szklanki oleju

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !