Sposób przygotowania

Muffiny:
Masło z cukrem ubiłam na puszystą pianę. Dodałam jajka, mąkę, proszek i mleko. Dobrze zmiksowałam. Ciasto wylałam do papilotek (wyszło mi 16 sztuk) wypełniając je do nie całej połowy. Piekłam w 180 stopniach przez 25 minut.
Krem:
Mleko (bez pół szklanki) zagotowałam z cukrem i masłem. W pół szklance zimnego mleka rozrobiłam budynie z mąką ziemniaczaną. Wlałam do gotującego mleka i ciągle mieszałam do zgęstnienia.
Gdy muffiny i krem były zimne, nakładałam budyń do szprycy i wyciskałam na ciastka. Udekorowałam jagodamy i sokiem.

Smacznego :)

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    muszą być bardzo smaczne:) niedługo będzie można użyć świeżych jagód:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    paula99926

    i bardzo się z tego cieszę :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    też nie mogę się doczekać sezonu jagodowego:) Te muffinki muszą być pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    smakowite
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aannkaa82

    Wyglądaja bardzo apetycznie, a te jagody na wierzchu - pychota ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !