Sposób przygotowania

Biszkopt:
Z białek ubijamy pianę na sztywno. Dodajemy cukier i żółtka a następnie mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto wylewamy na blachę i pieczemy ok 30 min w tem 200 stopni.

Czerwona masa:
3 galaretki truskawkowe
3 jabłka

Gotujemy ok 1,4 litra wody i rozpuszczamy w nich galaretkę. Ostawiamy do lekkiego stężenia. Jabłka obieramy i trzemy na tarce z dużymi oczkami. Następnie dodajemy do tężejącej galaretki.

Krem:
Krem karpatka robimy według przepisu podanego na opakowaniu.

Na upieczony biszkopt wykładamy trochę masy karpatkowej, na to masę z jabłkiem i na wierzch resztę masy karpatkowej. Wierzch posypujemy startą czekoladą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    ale pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Milena87

    ciekawe i na pewno smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !