Sposób przygotowania

ciasto: cukier, miód i magrarynę rozpuścić w garnuszku, do ciepłej roztopionej wsępnej masy dodac mąkę, śmietanę, jajka i sodę, wyrobić ciasto. piec 30-45 min w tem 175 stopni. kaszę mannę gotujemy w mleku po ugotowaniu dodajemy rozpuszczoną margarynę, cukier i kilka kropli olejku wszystko miksujemy. po upieczeniu ciasta dzielimy je na 3 czesci i na kazda kładziemy nasz krem ciasto-krem-ciasto-krem-ciasto. na wierzch sypiemy cukrem puderem lub lekko smarujemy konfiturą. to ciasto robi moja babcia i zawsze ale to zawsze jaksie spotykamy na jakiejs imprezce rodzinnej obowiązkowo musi ono być.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !