Sposób przygotowania

Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, jajko i ciepłe mleko wymieszane z drożdżami. Na koniec dodajemy olej i wyrabiamy ciasto aż tłuszcz się całkowicie wchłonie.
Miskę przykrywamy ściereczką i wkładamy do ciepłego piekarnika lub mikrofalówki wtedy ciasto szybciutko wyrośnie.
Po wyrośnięciu odrywamy równe kulki które rozwałkowujemy cienko lub grubo (jak kto lubi). Pizze układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy obficie keczupem i posypujemy oregano, nakładamy warstwę żółtego sera i trochę bazylii.

Piekarnik rozgrzewamy do 190' i pieczemy margeritki ok. 10 minut.

Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Ale apetyczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Świetne i apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !