Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Żółtka z cukrem ubić na parze na gęstą puszystą masę, do trzykrotnego powiększenia swojej objętości. Zdjąć z ognia i ubijać do ostudzenia. Następnie przesiać obie mąki, wsypać do masy, wlać wodę z sokiem z cytryny, delikatnie wymieszać. Pod koniec delikatnie wmieszać sztywno ubitą pianę z białek. Wylać ciasto do wyłożonej pergaminem i posmarowanej tłuszczem dużej blaszki, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 10 minut.


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    Super!
  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    idealne, lekkie ciasto na zakończenie lata
  • 2
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Świetny na upalne dni:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    szybkie i smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !