Sposób przygotowania

Wszystkie składniki ze sobą zagniatamy i odstawiamy zawinięte w folię do lodówki na jakieś pół godziny. Po schłodzeniu ciasta rozwałkowujemy go i rozkładamy na wysmarowaną formę. Ciasto posypujemy bułką tartą , to sprawia że sok z owoców w mniejszym stopniu przedostaje się do ciasta . Umyte i ususzone owoce układamy gęsto na cieście wkładamy na pół godziny do piekarnika.gotujemy wodę w garnku wkładamy do niego garnek z białkami i cukrem , ubijamy do momentu aż masa zrobi się gęsta .Wyjmujemy upieczone ciasto nakładamy na niego masę bezową , zmniejszamy temperaturę w piekarniku do 100 stopni i suszymy ciasto z bezą około 2h.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Monika78

    ciasto z truskawkami - nie moge sie oprzec zwlaszcza w sezonie
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wspaniałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    Wyglada rewelacyjnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !