Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryż z parmezanem

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż basmati
3 torebki
masło
3 łyżeczki
parmezan starty
40 g
bazylia świeża
do dekoracji
papryka czerwona
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z parmezanem

Ryż wysypujemy z torebek i gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pod koniec gotowania dodajemy do smaku masło i starty parmezan. Podajemy z dodatkiem pokrojonej w drobną kostkę czerwonej papryki. Na koniec do dekoracji po wierzchu układamy liście bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak