Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Żurek Bukowiański

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzonka
30 dag
chrzan
2 łyżki
Sklep Prymat
czosnek
3 ząbek
ziela angielskie
kilka
majeranek
2 łyżki
Sklep Prymat
kostka rosołowa
4
mąka
sól
Sklep Prymat
śmietana 18 proc
grzanka lub suchary
ocet
0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek Bukowiański

W garnku zagotuj 2 litry wody. Dodaj wędzonkę, kostki rosołowe, chrzan, posiekany czosnek i przyprawy. Gotuj ok 30 min. Zagęść niewielką ilością mąki, wymieszaj, zagotuj. Zupę zdejmij z ognia. Wlej kilka łyżek śmietany, zakwaś kwaskiem cytrynowym lub octem. Dodaj majeranek, przypraw solą. Podawaj z grzankami lub białą kiełbasą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak