Sposób przygotowania

karczochy oczyścić z wierzchnich liści końce łodyg obciąć umyć włożyć do garnka wlać wodę,osolić i sok z cytryny zagotować wyjąć włókna ze środka,na patelni rozgrzać oliwę wrzucić posiekaną cebulę dodać umyte i drobno pokrojone pieczarki wymieszać i chwilę dusić dodać mięso mielone doprawić do smaku solą i pieprzem chwilę poddusić i nadziewać przygotowane wcześniej karczochy,układać je w naczyniu do zapiekania podlać winem wymieszanym z bulionem i wstawić do piekarnika na 190st.ok.25min.sos możemy zagęścić zasmażką podawać na ciepło z sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno smaczne danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !