Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Drożdże wymieszać na płynną masę z 1/3 ilości cukru.
Margarynę stopić i ostudzić.
Mąkę przesiać do miski, wybić żółtka, dodać sól, resztę cukru, cukier waniliowy i mleko.
Robotem z końcówkami do ciasta drożdżowego wyrobić ciasto.
Gdy będzie gładkie, wlać margarynę i dalej wyrabiać aż będzie jednolite i miękkie.
Tak przygotowane ciasto przełożyć do formy prostokątnej wyłożonej papierem do pieczenia, oprószonymi mąką rękoma rozłożyć równomiernie ciasto.
Owoce wsypać do miski, dodać mąkę i wymieszać.
Na cieście rozłożyć owoce otrząsając z nich nadmiar mąki.
Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około 30-40 minut w ciepłe miejsce.


Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    smak tradycji
  • 0
    original
    Opublikowano

    fijolek91

    pięknie wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    wspaniałe ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    To jedno z moich ulubionych ciast, drozdżowe mogę jeść nawet tylko z samą kruszonką :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !