Sposób przygotowania

Drożdże zasypujemy cukrem i odstawiamy aż się rozpuszczą.

Maślankę roztrzepujemy z jajkami oraz olejem.

Mąkę pszenną przesiewamy i mieszamy z krupczatką.

Dodajemy do niej mokre składniki oraz rozpuszczone drożdże.

Wyrabiamy na gładkie ciasto i odstawiamy aż podwoi objętość.

Po tym czasie dzielimy ciasto na 10 części.

Rozwałkowujemy je i na środku każdej układamy około 3 łyżki jagód.

Zlepiamy ciasto i układamy na blaszce.

Za pomocą pędzelka bułeczki smarujemy mlekiem.

Składniki na kruszonkę zagniatamy.

Posypujemy bułeczki.
Pieczemy około 25 minut w 200 stopniach.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    do kawki smaczne...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wspaniałe jagodzianki - wieki ich nie jadłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    bardzo apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !