Sposób przygotowania

Robimy serek smarkaty . Twaróg najlepiej starszy pod koniec ważności .Nie nadają się mielone czy z duzą ilością wody . Zwykły twaróg wiejski lub taki na wagę . Twaróg kruszymy solimy wkładamy do pudełka plastikowego z nakrywką . Taki ser posypujemy sodą nie za dużo . Soda sypiemy jakbyśmy solili ser. Nakrywamy pokrywka i odstawiamy w ciepłe miejsce np na parapet słoneczny . Po kilku godzinach ser nam się zesmarkaci .Taki serek nakładamy na wafle i ozdabiamy ogórkiem

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    świetne;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !