Sposób przygotowania

Boczek i łopatkę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać cebulkę pokrojoną w drobną kostkę i zeszklić na złoto. Kapustę umyć i w miarę drobno pokroić, dodać do podsmażonych wcześniej produktów, wymieszać, przykryć, dusić aż kapusta puści sok, wlać sok pomidorowy i sos sweet chilli, doprawić solą morską prowansalską, ognistą mieszanką przypraw, wymieszać, dusić pod przykryciem około 15 minut. Podawać z sadzonymi jajkami i młodymi kartoflami z koperkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Super:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    fajna kompozycja wyszła na tym talerzu :o)
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !