Sposób przygotowania

ziemniaki wyszorować pod ciepłą wodą włożyć do garnka i ugotować w posolonej wodzie odcedzić,przestudzić i ściąć wzdłuż jeden bok,łyżeczką najlepiej małą wydrążyć delikatnie środek aby nie uszkodzić łupinek wydrążone ziemniaki posypać solą,pieprzem i ziołami prowansalskimi,starty ser żółty wymieszać z bułką tartą,ser pleśniowy pokroić w kosteczkę i wrzucić do tartej bułki wymieszać i delikatnie napełniać wydrążone ziemniaki po wierzchu każdego posypać posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki,wkładać do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem wstawić do piekarnika na 200st.ok.20min.i zapiec,po upieczeniu wykładać na talerze i podawać z sosem czosnkowym lub tzatziki w oddzielnej miseczce.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !