Sposób przygotowania

Wodę zagotować z zakwasem żurowym. Do wrzącej zupy wlewać stopniowo przegotowane mleko, ciągle mieszając oraz roztarty z solą czosnek. Po zagotowaniu zdjąć z ognia i przyprawić solą do smaku. Podawać z ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    takiego nie znaŁAM
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    takiego nie robiłam,ale może być smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    z mlekiem jeszcze nie jadłem
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Trochę inna wersja żurku, ja też z mlekiem nie robiłam. Teraz przed Wielkanocą to prawdziwy "sezon" na żury i żurki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !