Sposób przygotowania

Ogórki dobrze oczyścic, najlepiej wymoczyc. Do każdego słoika włożyc 1-2 listki laurowe, ok 5 ziarem ziela angielskiego, 2 ząbki czosnku przekrojone na pół, kawałek chrzanu i kawałek liścia chrzanu, pół łyżeczki gorczycy i ok 7-8 ziarem pieprzu. Włożyc ogówki pionowo w słoik i zapełnic wierzch najlepiej małymi ogórkami. Wszystkie składniki zalewy zagotowac i gorącą zalac ogórki. Oczyści słoiki i dobrze zakręcic. Gotowac- pasteryzowac ok 3 minut od gorącej wody.

Komentarze

  • 0
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    takie ogóreczki to podstawa zimowych zapasów, robię je zawsze i to w dużych ilościach
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    wczoraj się przy takich zmagałam żeby zimą było co jeść:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    świetne zapasy na zimę,,też robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !