Przepis i sposób przygotowania na: Tort Hello Kitty
Ubić białka na sztywno dodać cukier i dodając po jednym żółtku ciągle ubijać aż masa będzie będzie sztywne.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszając wsypywać do masy jajecznej.Wylać na blachę z brzegami wyłożoną papierem do pieczenia.Piec około 20 min w 170 st.
Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę.
Bita śmietana
Zimną kremówkę ubić na sztywno ,dodać cukier puder i rozpuszczoną żelatynę w ciepłej wodzie.Odłożyć część bitej śmietany na dekorację.Biszkopty przekładać bitą śmietaną i brzoskwiniami.Dodawać barwnik do śmietany i zrobić za pomocą szprycy Hello Kitty. Na końcu cały tort pokryć bitą śmietaną za pomocą szprycy.
Wzór wydrukowałam z internetu i zrobiłam na biszkopcie kontury.
Przełożenie tortu;
biszkopt
bita śmietana
posypać brzoskwiniami
biszkopt
bita śmietana
posypać brzoskwiniami
biszkopt
bita śmietana i wzór Hello Kitty