Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

KABACZKI NADzIEWANE

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek
4 szt
ryż
3-4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
oliwa
1-2 łyżki
masło
1 łyżka
natka pietruszki
1 łyżka
ząbek czosnku

Przepis i sposób przygotowania na: KABACZKI NADzIEWANE

Kabaczki przekroić wzdłuż na połówki, obrać ze skórki i namoczyć na 30 minut w osolonej wodzie. Osączyć, osuszyć i usmażyć na patelni w dwu łyżkach oliwy. Ostrożnie wybrać miąższ.
Ryż ugotować na sypko i wymieszać z miąższem wybranym z kabaczków, dodając łyżkę posiekanej pietruszki i ząbek rozgniecionego czosnku. Przyprawić solą i pieprzem. Masą tą nadziać usmażone kabaczki. Ułożyć je na blasze skropione stopionym masłem i posypane bułka tartą. Zapiec w piekarniku i podać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 31.05.2012 15:14
mniam mniam;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak