Sposób przygotowania

Potrzebne są nam dwa duże słoje lub kilka litrowych. Na dnie każdego słoika układamy duże gałązki kopru. Ja miałam swój z ogródka. Dodajemy kawałek chrzanu, ząbek czosnku, dwa ziarenka ziela angielskiego oraz kilka ziarenek pieprzu. Wkładamy również po dwa listki z wiśni i dębu. Ogórki dokładnie myjemy i osuszamy. Układamy je w słikach i zalewamy wodą z solą. Na litr wody trzeba wsypać jedną łyżeczkę soli. Słoiki szczelnie zamykamy i odstawiamy na kilka dni w ciemne miejsce. Już po tygodniu ogórki nadają się do jedzenia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobry przepis na ogórki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !