Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowy przysmak
1 jajko,
250 g mąki,
50 g masła,
200 g cukru pudru,
½ szklanki mleka,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
2 łyżki miodu,
polewa czekoladowa,
kokosowe wiórki.
Przygotowanie:
Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy jajka, miód, mleko oraz mąkę z proszkiem. Dokładnie połączyć i upiec ciasto. Przygotowujemy polewę według instrukcji na opakowaniu. Ciasto po upieczeniu kroimy w kwadraty średniej wielkości. Wrzucamy do naczynia z przygotowaną polewą. Kwadraciki wyjmujemy widelcem i obtaczamy w kokosowych wiórkach. Pozostawiamy do przeschnięcia. Możemy takie kokosowe kwadraciki schłodzić przed podaniem. Na pewno posmakują każdemu, kto lubi kokosowe specjały. Są szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.