Sposób przygotowania

Bakłażana ogrzewać w mikrofalówce, przy mocy 750-850W, przez ok.15 minut.
Przełożyć do miski, nakryć i zostawić do ostygnięcia.
Rozciąć bakłażana wzdłuż, łyżką wyskrobać miąższ i posiekać dość drobno.
Na patelni rozgrzać oliwę, wsypać posiekaną cebulę i lekko zrumienić - dodać posiekanego bakłażana, doprawić czosnkiem, solą ziołową, pieprzem, chili i ziołami - przesmażyć chwilę.
Dodać ser pleśniowy i mieszać, aż się roztopi.
Ugotować makaron al dente, odcedzić i natychmiast wymieszać z bakłażanem.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :) *</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    wygląda bardzo apetycznie
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Jest, a właściwie było, przepyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !