Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany bakłażan z cukinia i ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 1 woreczek
oliwa
szczypiorek
cukinia 1 szt
bakłażan 1 szt
czosnek 1 ząbek
cebula czerwona 1 szt
Musztarda francuska Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany bakłażan z cukinia i ryżem

Bakłażana myjemy osuszamy kroimy w długie plastry i grillujemy z dwóch stron. Cukinie myjemy nie obieramy kroimy w plasterki i grillujemy .Ryz gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy dodajemy do niego wyciśnięty czosnek pokrojoną cebule i szczypiorek . Doprawiamy sola ,pieprzem i oliwą . Mieszamy . Ryż nakładamy na grillowanego bakłażana nakrywamy drugim plastrem bakłażana .Na wierz kładziemy grillowaną cukinie . Polewamy sosem z oliwy i musztardy francuskiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.10.2013 19:54
Pycha. Tylko takie coś robić.
ewelina/bunia 22.08.2012 13:22
ciekawe
Miki 10.08.2012 16:32
super
Sylwia56
Sylwia56 24.07.2012 14:50
piękny
gosia47-47 30.05.2012 12:56
ale dorbe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak