Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z kremem budyniowym i owocami
-składniki na ciasto zagnieść , owinąć w folię spożywczą,włożyć do lodówki na ok.40-60 min.
-dno i boki foremek o średnicy ok.10 cm wyłożyć schłodzonym ciastem
-do każdej foremki włożyć papier i wsypać groch lub inne obciążenie
-babeczki piec w gorącym piekarniku ok.20 min.
-upieczone babki wyjąć z foremek, usunąć groch i przestudzić
-żółtka utrzeć z cukrem, dodać makę, proszek budyniowy i 3/4 szklanki mleka
-pozostałą część mleka zagotować
-do goracego mleka dodać rozpyszczony budyń z zółtkami , zagotować/do momentu wrzenia/ dokładnie mieszajac aż powstanie gęsty krem
-do ciepłego jeszcze budyniu dodać masło ,energicznie wymieszać,przykryć folią tak, aby dotykała powierzchni i pozostawić do przestudzenia
-zimnym kremem napełnić babeczki i ozdobić owocami.