Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciastka z piegami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło
1 kostka
sól
2 szczypty
Sklep Prymat
jajko
2 sztuki
czekolada mleczna
1 tabliczka
cukier
1/2 szklanki
orzechy włoskie
1/2 szklanki
rodzynki
1/2 szklanki
mąka pszenna
2 szklanki
Soda oczyszczona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z piegami

Masło utrzeć z cukrem, a następnie dodać jajka i dalej ucierać. Mąkę wymieszać z solą i sodą i dadawać do utartego masła. Orzechy i rodzynki posiekać na mniejsze kawałki i zalać wrzątkiem na 1 minutę, wodę odsączyć. Czekoladę posiekać na małe kawałki. Bakalie oraz czekoladę dodać do ciasta i dokładnie rozprowadzić w masie. Z ciasta formujemy ręcznie ciastka, układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszcze i pieczemy 15 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 07.06.2012 11:48
uwielbiam takie połączenie, zwłaszcza z czekoladą mleczną :) MNIAM!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak