Sposób przygotowania

Zaczynamy od zamarynowania wieprzowiny.Mięso kroimy w paseczki. 2-3 łyżki sosu teriyaki łączymy z ząbkiem czosnku i startym imbirem (ok 1cm) i winem (ok 30ml), tak przygotowaną marynatą zalewamy mięso i odstawiamy na przynajmniej 2-3 godziny, a najlepiej na noc.

Namaczamy grzyby mun zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przygotowujemy makaron. Prażymy sezam ( ja prażę hurtowo i mam zawsze zapas). Brokuły dzielimy na różyczki, a grzyby mun kroimy w paski.
W dobrze nagrzanym woku bądź na patelni podsmażamy mięso, dodajemy grzyby mun i brokuły. Smażymy około 5 minut energicznie potrząsając. Dodajemy makaron i sezam, smażymy jeszcze chwilę. Jeśli trzeba doprawiamy sosem teriyaki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !