Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w ok. 100 ml mleka. Wlać do miski, dodać do tego 1 jajko, i 4 żółtka. Następnie dodać cukier, i 400 ml mleka (to co zostało po odlaniu). Wymieszać. Dodać mąkę, margarynę rozpuścić. Dodać jeszcze ciepłą do ciasta. Wymieszać wszystko. Przykryć ściereczką. Odstawić do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie podzielić na dwie części. Rozwałkować, wyłożyć na jedną połowę maku (puszka 1 kg), zwinąć w rulon, dać na wysmarowaną margaryną brytfannę. To samo zrobić z druga częścią. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok. 50 minut. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    lubię taką
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    lubię taką
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda wspaniale
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anka1

    kocham strucla:D
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    ale byś dogodziła mojemu mężowi tym ciastem :)))
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !