Sposób przygotowania

Margarynę wkładamy do niedużego rondelka i rozpuszczamy. Następnie do rozpuszczonej margaryny dodajemy kakao oraz cukier, dokładnie mieszamy, aby składniki się rozpuściły i aby nie powstały grudki. Następnie całość zagotowujemy. Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w pół szklance wody i wlewamy do masy z margaryny i kakao. Herbatniki i biszkopty drobno kruszymy i dodajemy do masy, całość dokładnie mieszamy. Banany obieramy ze skórki, skrapiamy sokiem z cytryny. Suche wafle rozkładamy, skrapiamy wodą, aby zmiękły. Następnie nakładamy na wafle masę, a na brzegu układamy wzdłuż całe banany. Całość zawijamy ścisło w roladę. Gotową roladę owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Następnego dnia roladę kroimy w plastry.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda świetnie ! muszę w końcu się skusić i zrobić jakąś roladkę :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lidka19880

    bardzo ciekawe rady, ponieważ zawsze miałam problem z twardymi waflami które nie dały się zwinąć i ciemnym bananem teraz już wiem co zrobić.. super przepis polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !