Sposób przygotowania

Płatki owsiane należy zalać przestudzonym mlekiem i odstawić na ok. 15 minut do napęcznienia. Płatki przełożyć do rondelka, dodać wodę masło, cukier i gotować ok.13-15 min. Zestawiamy z ognia. Następnie dodajemy żółtka. Białka ubijamy na pianę i delikatnie dodajemy do masy" płatkowej". Mieszamy. Dodajemy bakalie. Na rozgrzaną patelnie z olejem wykładamy łyżką porcję ciasta i smażymy na złoty kolor z każdej ze stron. Podajemy posypane cukrem lub konfiturą

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    To co zawiera płatki owsiane muuuusi być dobre:))))
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Też podoba mi się ten przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    takie śniadanie jest na pewno pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !