Sposób przygotowania

Jabłka obrać, pokroić w cząstki, wykroić gniazda nasienne i zmiksować na mus.
Dodać cukru do smaku i wsypać proszek budyniowy.
Zmiksować do uzyskania jednolitej masy.
Ilość musu dopełnić wodą lub sokiem jabłkowym do objętości 1 litra.
Niewielkie naczynie żaroodporne natłuścić olejem, wlać masę jabłkową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C.
Piec, aż masa stanie się zwarta i sprężysta - ok.40 minut.

Podawać na ciepło lub po schłodzeniu, z dodatkiem jogurtu lub twarożku waniliowego.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich przepisów :) *** Każdy znajdzie tutaj coś smaczbego :)</b>
  • 1
    21897_431167996939198_1031300874_n
    Opublikowano

    jolanta53

    Ciekawy pomysł :)
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Coś słodkiego dla dzieci - zwłaszcza dobry pomysł na jesień, kiedy mamy dużo owoców i nie zawsze mamy na nie pomysł ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Znam coś podobnego z jabłek tzw. marmoladkę, ale musu nie zagęszcza się, tylko suszy...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    fajny mus;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smacznisci
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    ciekawy pomysł :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !