Sposób przygotowania

Białka ubijamy z cukrem dodając po jednym żółtku. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i mieszając dodajemy po trochu do jajek. Wykładamy na dużą formę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną margaryną i posypaną mąką. Pieczemy w temp 180 stopni przez 30 minut. Studzimy i przekrawamy na pół.
Rabarbar obieramy i myjemy. Kroimy na cienkie plasterki. Wrzucamy do garnka razem z cukrem i gotujemy na papkę. Wsypujemy suchą galaretkę i mieszamy do rozpuszczenie. Lekko studzimy.
Orzechy mielimy i zalewamy 125 ml ciepłego mleka. Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Studzimy. Margarynę ucieramy dodając zimny budyń. Na koniec dodajemy orzechy uważając aby krem nam się nie zważył.
Na placek biszkoptu wykładamy rabarbar. Przykrywamy drugim. Na wierzch wykładamy krem. Przed podaniem ciasto posypujemy startą czekoladą mleczną.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    znakomite
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    ekstra ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !