Sposób przygotowania

Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, podczas ubijania stopniowo dosypywać cukry. Połączyć z żółtkami. Delikatnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Piec w temp. ok. 180st.C na złoty kolor. Biszkopt ostudzić. Masa serowa : Galaretki rozpuszczamy czerwoną w 400 ml wody , a żółte w 500 ml wody , studzimy. Śmietanę 30 % dobrze schłodzoną ubijamy ze śnieżkami na puch .Do takiej śmietany dodajemy zmielony ser i strumieniem wlewamy żółte galaretki. Mieszamy na wolnych obrotach mikserem , jak masa zacznie tężeć wykładamy ją na biszkopt dekorujemy truskawkami i wylewamy tężejącą czerwoną galaretkę . Wkładamy do lodówki .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mniam
  • 5
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    wygląda pysznie
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    i tutaj pyszny serniczek....
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowity ten Twój serniczek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    pięknie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Wprost uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mój ulubiony,pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !