Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno, utrwalić cukrem, dodać żółtka ubijać, mak wymieszać z mąką i proszkiem, dodać do jajek, oraz rozpuszczoną i wystudzoną margarynę Kasię, delikatnie wymieszać, wlać do dużej formy, upiec. Po wystudzeniu przekroić na dwa placki, przełożyć śmietaną .Śmietanę ubić, utrwalić cukrem, dodać rozpuszczoną tężejącą galaretkę, połączyć ze śmietaną i przełożyć placki.Galaretki rozpuścić w wodzie, do gorącej galaretki wsypać jagody, gdy ostygnie tężejącą zalać wierzch ciasta.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    wygląda świetnie,pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    lubię makowe ciasta
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha ciacho
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    cudne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    rewelacyjne ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Wygląda na bardzo smaczne :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    Mmm obłędne ciacho! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !