Sposób przygotowania

Drożdże z cukrem utrzeć dodać mleko, wymieszać, dodać resztę składników , zagnieść ciasto, dać na dwie godziny do lodówki. Ciasto wałkować , pokroić w paski 3 cm na środku dać masę makową , skleić brzegi oraz wycinać dowolnej długości pazurki, ponacinać brzegi nożem. Dać na wysmarowaną formę , lekko wygiąć , odstawić niech ciasto podrośnie , posmarować żółtkiem z odrobiną wody. Piec na złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    ależ pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    są rewelacyjne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyglądają super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !