Przepis i sposób przygotowania na: Szybki i prosty tort z truskawkami
Białka ubijamy z cukrem i sodą na sztywną masę.
Dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy.
Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Delikatnie łączymy składniki i przelewamy do foremki (użyłam foremki o średnicy 18 cm).
Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach.
Budyń przyrządzamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Studzimy, po czym miksujemy z margaryną.
Wkrajamy do niego truskawki, mieszamy i odstawiamy do lodówki.
Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem i śmietanfixem.
Wystudzony biszkopt przekrawamy na 3 równe części.
Dwie z nich przekładamy masą budyniową z truskawkami.
Przykrywamy trzecią.
Na wierzchu i bokach rozsmarowujemy masę śmietankową.
Na górze układamy truskawki.
Torcik wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Smacznego :)