Sposób przygotowania

Do malaksera włożyć zieleninę, papryczkę chili pozbawioną pestek, obrany imbir - zmiksować.
Dolać sos sojowy, olej sezamowy, oliwę i sok z limonek - ponownie zmiksować.
Pastę przełożyć do szerokiego rondla, przez chwilę podgrzewać, po czym wlać bulion z kurczaka, dodać zamrożoną fasolkę, wymieszać i poddusić.
Wlać mleko kokosowe i dusić do miękkości fasolki.

Podawać z kurczakiem oraz ryżem lub makaronem.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do przeglądania moich przepisów. *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczny sosik
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Lubię taką kuchnię .

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !