Sposób przygotowania

Składniki połączyć i wyrabiać tak długo, dopóki ciasto nie będzie odchodzić od ręki( gdyby ser był mniej mokry dolać 2/3 łyżki zimnej wody). Rozwałkować cieniutko i wykrawać kwadraciki. Można posmarować białkiem i potrzepać kolorowym pieprzem.
Ciasteczka są dobrym dodatkiem do barszczu czerwonego albo przekąską do piwa.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    niezly przepis a nigdy o nim nie slyszalam
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajna nazwa i na pewno pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Nazwa to prawdopodobnie spolszczona nazwa francuska- mam po babci taką książkę kucharską z czasów wczesnego PRL_u i tam wszystkie zachodnie potrawy są nazywane można powiedzieć fonetycznie, np.: wolewaniki, doryjki, etc. Prawdziwa "perełka językoznawcza"ale ma w sobie urok minionej epoki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam dania francuskie !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    faktycznie nazwa chwytliwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !