Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z pieczarkami
Wlać mleko do płaskiego naczynia, mąkę wsypać na płaski talerz. Filety oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Zanurzać kolejno w mleku, a następnie obtoczyć w mące.
Na patelni roztopić masło, gdy zacznie się pienić usunąć z wierzchu pianę. Rybę smażyć z dwóch stron przez około 1 - 2 minuty z każdej strony delikatnie kropiąc sokiem z cytryny. Zdjąć z patelni.
Na drugiej patelni roztopić masło i podsmażyć na nim delikatnie cebulkę posiekaną w kostkę (około 2 min). Wrzucić do tego pokrojone w plasterki pieczarki, doprawić kucharkiem, pieprzem, maggi i papryką. Smażyć około 4min na małym ogniu, przykryć pokrywką i chwilę dusić. Zdjąć pokrywkę dolać odrobinkę wody i śmietany 30%. Zagotować i gotować jeszcze około 3 min.
Na talerz położyć pieczarki, a na nie rybkę i posypać szczypiorkiem.