Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

cebulę kroimy w drobną kostkę, smażymy na rozgrzanym maśle na złoty kolor, bułkę (lub chleb) namaczamy, kiedy nasiąknie wodą i zmięknie odciskamy, mięso wkładamy do miski, dodajemy odciśniętą bułkę, jajka, cebulę i przyprawy i dokładnie mieszamy, cały czas wyrabiając dodajemy bułkę tartą, do momentu aż farsz będzie dość zwarty. pora kroimy w półplastrki, parzymy, fetę kroimy w kostkę (a jeśl mamy taką już pokrojoną odsączamy z zalewy) formę do pasztetu smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, nakładamy połowę mięsnej masy, na niej układamy 1/3 pora, na porze 1/2 sera, na to znowu 1/3 pora i 1/2 sera, na końcu układamy resztę pora i przykrywamy resztą mięsa


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    elaa

    moje smaki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    a to pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    soper mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    uwielbiam ser feta, na pewno są smaczne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Hanna8

    znam ten przepis jako pieczeń rzymska z fetą i ogórkiem konserwowym zamiast pora ale z porem powinno być lepsze:) piękne:) smaczne .. to co tygryski lubią najbardziej:) pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    leonkot

    z ogórkiem też na pewno jest niezłe, ale ja z kolei zamieniłabym go na moją paprykę w zalewie miodowej
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !