Sposób przygotowania

Na oliwie z oliwek podsmażyć drobno posiekaną cebulę i pokrojone w kostkę grzyby, dodać ryż do risotto arborio i smażyć prze ok. 3 minuty, ciągle mieszając. Całość doprawić do smaku i wlać białe wino. Kiedy ryż wchłonie wino, dolewać partiami delikatny bulion grzybowy, ciągle mieszając. Gdy ryż wchłonie cały bulion, a ziarenka będą na zewnątrz miękkie, a w środku lekko twarde, zdjąć patelnię z gazu, dodać masło i parmezan, ciągle mieszając. Risotto powinno mieć lekko kleistą konsystencję.
Risotto rozłożyć na talerzach, udekorować plastrami łososia norweskiego i podawać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam wszystkie dania z rybką :) na pewno wypróbuję !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !