Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przeciskam przez praskę, dodaję jedną pokrojoną i podsmażoną cebulę doprawioną przyprawą do potraw Kucharek i podsmażając całość dokładnie mieszam. Ciasto na pierogi sporządzam łącząc mąkę z wodą, aż powstanie jednolita masa. Następnie ciasto wałkuję, wykrajam krążki i nakładam łyżkę farszu. Po zlepieniu brzegów wrzucam pierogi do gotującej się wody i gotuję, aż wypłyną. Na gotowe pierogi nakładam resztę podsmażonej cebuli.

Komentarze

  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam pierożki pod każdą postacią ! Twój przepis jest świetny !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    lubię pierogi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo lubię pierogi
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    lubię pierogi z każdym farszem
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    lubię pierogi z każdym farszem
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pycha
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajne
  • 3
    original
    Opublikowano

    aisza1

    fajny przepis i takich pierogów nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Milena87

    bardzo dobre są takie pierogi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    świetny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    jordi

    ciekawe;takich jeszcze nie jadłem
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    jeszcze z samymi z ziemniakami nie jadłam muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    z takim farszem spotykam się pierwszy raz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !