Sposób przygotowania

jajka ugotować na twardo wystudzić obrać ze skorupek połowę jajek włożyć do rondelka zalać sosem sojowym i gotować ok.10min. aby nabrały koloru,po tym czasie wyłączyć ogień i zostawić je w sosie do wystygnięcia,żelatynę zalać 2 łyżkami przegotowanej wystudzonej wody,bulion podgrzać wlać do bulionu spęczniałą żelatynę i zagotować cały czas mieszając wystudzić na spód wysmarowanej tłuszczem foremki do babki wlać odrobinę galarety jak zastygnie ułożyć gałązki natki pietruszki i na zmianę jajka białe i brązowe zalać je odrobiną galarety wstawić do lodówki jak stężeje ułożyć warstwę osączonej kukurydzy ponownie zalać galaretą po zastygnięciu ułożyć kapary i pomidorki koktajlowe zalać pozostałą galaretą przykryć folią spożywczą i wstawić do stężenia do lodówki,następnego dnia wyłożyć delikatnie na półmisek udekorować sałatą i paseczkami papryki oraz natką pietruszki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !